Zašto je stvaranje kvalitetnog sadržaja ključno za poslovni uspeh?

Objavljeno 27.1.2023. 16:23:19
 Zašto je stvaranje kvalitetnog sadržaja ključno za poslovni uspeh?
U današnjem digitalnom okruženju, stvaranje kvalitetnog sadržaja ključno je za svaku kompaniju koja želi da uspostavi i održava snažnu onlinu prisutnost.  

Uz toliko informacija dostupnih na internetu, za kompanije je ključno da se razlikuju po tome što proizvode sadržaj koji nije samo informativan, već i privlačan i vredan njihovoj ciljanoj publici. Bez obzira radi li se startup-u ili velikoj kompaniji, sadržaj igra ključnu ulogu u uspostavljanju brenda i izgradnji odnosa sa kupcima.

Svaka platforma ima svoju jedinstvenu bazu korisnika i funkciju, tako da se stvaranjem prilagođenog sadržaja za svaku od njih možete učinkovitije povezati sa svojom ciljnom publikom. 

Prednosti kreiranja sadržaja su brojne, ali izdvojićemo najvažnije.
 
 

5 najvažnijih prednosti kreiranja sadržaja

 
1. Izgradnja svesti o brendu: kvalitetan sadržaj može da pomogne da se kompanija uspostavi kao vodeća u svojoj industriji, kao pouzdan izvor informacija i autoritet od poverenja o temama koje su važne klijentima. To ne samo da pomaže da se privuku novi klijenti, već pomaže i kod zadržavanja postojećih.

2. Izgradnja boljih odnosa sa klijentima: Pružanjem vrednih informacija i rešavanjem problema Vaše ciljne publike možete uspostaviti poverenje i kredibilitet, što može dovesti do većeg angažmana i lojalnosti. 

3. Poboljšanje vidljivosti u pretragama: konzistentno stvaranje i optimizovanje visoko-kvalitetnog sadržaja može poboljšati vidljivost kompanije u pretragama, što može dovesti do povećanog saobraćaja na web stranici i potencijalnih kupaca. Takođe, prisutnost na više platformi može pomoći u poboljšanju rangiranja na pretragama i povećanju saobraćaja na web stranici. Što se na više mesta pominje Vaš brend na internetu, veća je verovatnoća da će ga pronaći potencijalni kupci koji traže proizvode ili usluge poput Vaših. 

4. Održavanje pažnje kod publike: Dosledno stvaranje novog i relevantnog sadržaja može pomoći kompaniji da ostane u fokusu publike i održava svoju web stranicu svežom i zanimljivom.

5. Ostvarivanje potencijalnih kupaca i prodaja: kvalitetan sadržaj može pomoći u edukaciji potencijalnih kupaca o proizvodima ili uslugama kompanije pa ih može voditi kroz prodajni tok kako bi izvršili kupovinu.

Uz sve navedene prednosti, kreiranje kvalitetnog sadržaja može biti teško ukoliko nemate dobro definisanu strategiju. Uz toliko platformi i tako malo vremena, može biti teško pratiti promenjive algoritme i preferencije publike. Svaka platforma ima svoje jedinstvene funkcije i publiku, tako da stvaranje i zakazivanje sadržaja, interakcija sa pratiocima i praćenje analitike mogu oduzeti značajnu količinu vremena i truda. 

Smatrate li da je teško stvoriti dosledan, privlačan i učinkovit sadržaj? Ili jednostavno nemate dovoljno vremena da se posvetite društvenim mrežama? Arbona je tu za vas. 

Naš tim stručnjaka specijalizovan je za stvaranje visoko-kvalitetnog sadržaja za sve Vaše potrebe društvenih medija - od Facebooka i Instagrama, do LinkedIna, TikToka i Pinterest-a. Možemo da Vam pomognemo da povećate Vašu online prisutnost, da izgradite zajednicu i podstaknete prodaju našim prilagođenim uslugama stvaranja sadržaja.
 • Google Partner
 • Google Street View
 • Google Marketing Platform Certificate
 • Analytics certified partner
 • AdWords qualified individual
 • Analytics qualified individual
 • AdWords qualified professional
 • Google All Stars winners
 • Bing ads Accredited professional
 • MailChimp experts
 • Hura
 • GTM