Arbona koristi kolačiće kako bi vam osigurala personalizovano i kvalitetno iskustvo na stranici, bez prikupljanja vaših ličnih podataka. Prihvatite kolačiće ili pročitajte više informacija.
Zatražite ponudu

Arbona je razvila lični Google Data Studio konektor koji je verifikovan od strane Google-a i Facebook-a 

Objavljeno 15.5.2020. 12:00:42
Arbona je razvila lični Google Data Studio konektor koji je verifikovan od strane Google-a i Facebook-a 
Razvili smo lični Google Data Studio konektor za Facebook i odlučili smo da ga podelimo sa svima vama. Potpuno besplatno i bez određenog perioda korišćenja. Koristite ga koliko god dugo želite i koliko vam je potreban - besplatno.

Arbona je zahvaljujući trudu i znanju svojih zaposlenih razvila svoj Google Data Studio konektor koji povezuje Facebook i Data Studio izvještaje u jedno. Na taj način dolazi do povezivanja i svih podataka u realnom vremenu, potpuno ažuriranih kako bi se postiglo interaktivno izveštavanje za interne i eksterne korisnike.

Zbog sve veće prisutnosti i oglašavanja upravo putem Facebook-a pojavila se potreba za dodatnim metrikama i brzim izveštavanjem koje će putem ovog konektora biti objedinjene u jednom izveštaju.

Neprestanim napretkom tehnologije, većina poslovanja, uzrokovana i sadašnjom situacijom, postaje online. Ulaganja u digitalni marketing postaju sve veća, a time i potreba za pravovremenim i tačnim informacijama sve važnija.

Informacije u realnom vremenu, vjština prezentacije podataka i njihovo ekstrahiranje, odnosno izdvajanje korisnih informacija u mnoštvu “sirovih” informacija deo je posla svakog stručnjaka za digitalni marketing.

Šta ćete da dobijete korišćenjem našeg konektora?

Omogućeno je brzo stvaranje izveštaja koji omogućuje:
  • uvid u statistike po kampanjama,
  • uvid u interakciju sa web sajtom korisnika,
  • koliki i kakav je angažman korisnika sa oglasima,
  • koliko je povećanje broja pratioca,
  • sesije prema godištu i polu korisnika, po uređajima,
  • koliko je novih korisnika,
  • ali i brojne druge metrike zavisno od toga šta želite da sadrži vaš izveštaj.
Takođe, moguće je prikazati i metrike iz Google Analytics-a koje daju prikaz svake Facebook kampanje.

Ono što još dobijate našim konektorom je neograničeni broj  podataka i korisničku podršku, a to sve potpuno besplatno.

Arbonini stručnjaci shvataju potrebe modernog tržišta i misle kako unaprediti svakodnevno poslovanje, povećati učinkovitost i efikasnost te su zbog toga i razvili konektor koji je odobren i od strane Google i Facebook-a.

Svakako značajna informacija, što ponovno naglašavamo, je da je korišćenje ovog konektora za sve korisnike potpuno besplatno i svatko ga može iskoristiti u svojem poslovanju. Objavljen je u galeriji konektora s ostalim konektorima gdje je svima javno dostupan. Na ovaj način, postali smo dio male zajednice koja broji oko 60 Google partnera u svetu i koja svakodnevno razvija nove konektore.

Kako funkcioniše Google Data Studio konektor?


U 4 jednostavna koraka do konektora koji će da pomogne vašem poslovanju:
  1. Otvorite kontrolnu ploču izveštaja Google Data Studio.
  2. Izradite novi izvor podataka (Data Source) te upišite “Facebook Ads” ili “Facebook Insights”. Nakon toga, trebalio bi da  pronađete konektor koji je kreirala Arbona.
  3. Odradite autorizaciju i povežite Facebook račune oglasa i Facebook stranice koje želite da koristite u svojim izveštajima.
  4. I na kraju, povucite polje Dimenzije i Metrike te primenite filtere za stvaranje automatski ažuriranih izveštaja
Za više informacija možete pogledati službene Arbonine stranice na kojima je objašnjen celi postupak primene Google Data Studio konektora koji je razvila Arbona.

Želimo vam puno uspeha sa korišćenjem konektora i brzo stvaranje izveštaja, a za sva dodatna pitanja i savete slobodno nas kontaktirajte.
 
Arhiva Blog postova